tiistai 4. marraskuuta 2014

Ensimmaiset paivat klinikalla

¡Hola amigos!

Matka oli pitka ja laukut piti ottaa valissa ulos ja checkata ne uudestaan sisaan, kun vaihdoimme Gran Canarialla konetta Fuerteventuran koneeseen. Toistaiseksi olemme saaneet asua yksin kampassamme, vaikka siella on toinen makuuhuone tyhjillaan.

Kampillamme on uima-allas, jonka Saija kavi testaamassa toisena aamuna.

Sitten itse tyoharjoitteluun:

Klinikka sijaitsee Puerto del Rosariossa 30km paassa Corralejosta. Kuljemme mennen tullen bussilla. Matka kestaa n. 40min suuntaansa.
Ensimmaisena paivana klinikalla alussa allekirjoitimme sopimuspaperit. Sitten oli tilojen esittely ja yleista perehdyttamista. Saimme seurata, kun elainlaakarit hoitivat potilaita. Ensimmainen potilas oli tanskandoggi uros, joka kuolasi kaikki. Sen emo oli purrut sita korvaan ja se mati.

Seuraavana tuli 7-viikkoinen pastor aleman eli saksanpaimenkoiran pentu. Sen oireita oli oksentely, ripulointi ja vasymys. Saija piteli pentua paikallaan, kun silta otetiin verikoe kaulasta. Olimme hieman ihmeissamme, kun verikoe otettiin kaulasta, eika jalasta niin kuin Suomessa. Taalla verikoe otetaan pennuilla ja kissoilla kaulasta. Kysyimme, etta miksi ja vastaus oli, etta jalassa verisuoni on niin pieni. Ell naytti meille miten kokeita otetaan ja miten kone ne analysoi. Verikokeeen tulokset oli erittain helppo lukea nykyaikaisilla uusilla laitteilla ja koiralla oli mm. anemiaa, tulehdusarvot olivat koholla. Ensimaisena epailivat parvoa, mutta seuraavana paivana saimme tietaa, etta silla oli gastriitti, eli mahatulehdus. By the way, omistaja oli saksalainen.

Mustavalkoinen kissa oli seuraava potilas, jota oltiin purtu niskasta. Haavat olivat tulehtuneet. Hoidoksi antibioottia. Kissan omistaja oli norjalainen ;)

Pitbull jolla oli omituinen iho-oire / allergiakohtaus. Se sai vain kortisonipiikin, koska omistajalla ei ollut rahaa isompiin konsultointeihin ja tutkimuksiin.

Sitten tuli kissa, joka yski. Nauroimme Mariannen kanssa, etta silla on ebola. Silla oli nestetta keuhkoissa ja ELL totesi tutkimuksissa, etta silla oli odeema.

Sitten viimeisena pomo otti meidat mukaan avustamaan 6kk ikaisen siamilaisen kissan katkenneen reisiluun leikkauksessa. Marianne toimi steriilina avustajana ja Saija seurasi kissan hengitysta, syketta ja pulssia monitorista seka kaateli haavaan tarvittaessa natriumkloridia.
Leikkaus kesti 3h. Rontgenkuvista selvisi, etta muutama ruuvi oli liian lyhyt, joten ELL avasi leikkaushaavan ja korjasi oikean mittaiset ruuvit tilalle. Leikkauksen jalkeen kello oli jo sen verran, etta saimme lahtea suunnistamaan bussilla takaisin Corralejoon. Kepea 9,h ensimmaisena paivana.

Kanarian saarilla ei ole muuta rokotusohjelmaa, kuin pelkka rabies. Mikrosiru on myos pakollinen. Taalla pentujen luovutus on vahan miten sattuu. 4-7 viikkoa, jonka takia pentupotilaita on niin paljon.
Kerroimme heille Suomen luovutusiasta, rokotusohjelmasta ja madotuksista.

Pyysimme tyoaikataluja, mutta harjoittelijoille ei ole tarkkoja tyovuoroja, vaan saamme vaikuttaa haluammeko tulla aamu vai iltavuoroon.

Saasta sen verran, etta lamminta piisaa! :)


1 kommentti:

  1. Lucky Club Review 2021 | The Lucky Club casino site
    Read luckyclub our Lucky Club review to learn about the game selection, safety and games offered, welcome bonus offers, payment methods,  Rating: 5 · ‎Review by LuckyClub.me

    VastaaPoista