torstai 6. marraskuuta 2014

Once in a lifetime - experience

Tervehdys.

Tassapa eilisen (5.11) kuulumiset:

Aloitimme hakkien siivouksella ja desinfioinnilla. Sen jalkeen Saija syotti pienta kissanpentua (4 viikkoa), jonka rescue-ihmiset olivat tuoneet klinikalle. Pentu ultrattiin, jotta nahtiin, milta sen sisaelimet nayttivat. ELL paatti, etta pentu on niin huonossa kunnossa, etta se pitaa lopettaa. Myohemmin ELL teki sille ruumiinavauksen ja saimme tutkailla ja katsoa mika silla oli ollut. Keuhkoissa ja sydamen ymparilla oli jonkin viruksen aiheuttamia ongelmia (pisteita). Jai vahan epaselvaksi, etta mita ne olivat.

Sitten seurasimme 9-vuotiaan uros yorkin ultrausta, jonka oireita olivat oksentelu, verinen kakka ja ripuli. BTW omistajat olivat englannista. Ultrassa tutkittiin munuaiset, maksa, haima, suolisto ja vatsa. Virtsarakosta loytyi pienia virtsakivia. Mutta muuten ei loytynyt mitaan, koska koiran vatsa oli niin taynna ruokaa, ettei nakynyt kunnolla. ELL maarasi koiran tulemaan uudestaan muutaman paivan paasta tyhjalla vatsalla.

Saija oli seuraamassa erittain kiukkuisen kissan rokotusta ja madotusta. Kissa koitti purra ja raapia ELL, joten se laitettiin pyyhkeen alle. Tama matolaake (Procox) annettiin pipetilla niskaan. Hassua Saijan mielesta oli, etta sita ei vedetty niskaan viivana, vaan tokittiin sinne tanne niskaa :)

Nuori pentu asteli seuraavaksi tutkimuspoydalle. Koira tuli toista kertaa. Silla oli haava silmassa. Sille laitettiin nestetta, joka hohti ultraviolettivalossa, jotta nahtaisiin, oliko tikku / haava umpeutunut. ELL kaski viela tulla uudestaan.

Talla viikolla hoidossa ollut sakemannin pentu tuli uudestaan, koska koira oli edelleen apaattinen. Omistaja halusi, etta koira jaa klinikalle muutamaksi tunniksi, koska han ei pystynyt seuraamaan sen vointia kotona. Koiralle tehtiin rontgen, jotta saataisiin tietaa oliko vatsassa ongelmia. Rontgen naytti ELL mielesta normaalilta.

Hatatapauksena klinikalle tuotiin pieni koira, jota oltiin purtu kaulaan ja kylkeen. Koira yksi pahasti ja ELL arveli, silla olevan keuhkoissa verta. Se rontgenkuvattiin, sitten annettiin kipulaakkeita suonensisaisesti. Rontgenissa huomattiin, etta kaulan ja hengityselimien alueella oli jotain epanormaalia. Illalla ELL oli kuulema avannut ja tarkastanut kaulan. Ne olivat niin turvoksissa ja alueella oli verta, joten se vaikeutti hengitysta. Meidan mielesta oli hassua, etta ELL lahetti rontgenkuvan whatsapp -viestiketjuun, jossa muut klinikan ELL voivat konsultoida kuvaa. Keuhkoissa ei ollut mitaan. Koira jai lepailemaan klinikalle viela seuraavaksi paivaksi.

Paivan paatteeksi (josta otsikkomme kertoo) klinikalle tuoltiin 3kk ikainen Presa Canarion pentu. Se tuli korvientypistykseen. Seurasimme operaatiota vieresta. Ennen leikkausta yksi ELL, joka meita on opettanut, piirsi meille oikein kuvan taululle ja kertoi perinpohjaisesti, miten operaatio tehdaan. Han demonstroi meille myos miten hannantypistys tehdaan. Taalla typistys on laillista ja typistyksien hinnat vaihtelevat 70-250 euroon. Kaikki ELL eivat suostu tekemaan typistyksia, joten asiakkaat kiertavat klinikalta toiselle kysellen kuka tekee ja mihin hintaan.

Paiva oli jalleen kylla erittain mielenkiintoinen ja tuli opittua todella PALJON uutta.

Talla klinikalla on totuttu, etta harjoittelijat ovat ELL opiskelijoita, joten saamme todella paljon hyvaa tietoa anatomiasta, sairauksista, laakkeista, tyoskentelytavoista yms.

Saimme muuten myos kamppiksia Suomesta. 22 ja 19v puuseppaopiskelijat Hyvinkaalta. Ylakerrassa asuu myos nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajia seka kokkeja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti