tiistai 4. marraskuuta 2014

Mita tapahtui toisena paivana..

Helou

Tanaan 4.11 suoritimme toista paivaa tyoharjoittelupaikalla elainklinikalla.
Paiva alkoi iltavuorolla, eli tulimme kahdelta toihin. Ennen toihin tuloa kavimme katsastamassa Corralejon  putiikit ja ihastuimme pikkukojujen antimiin ! Harmillista, etta opiskelijoilla ei ole varaa shoppailla...Ainakaan paljoa ;)

Keli oli upea, todella lammin ! Bussi jolla tultiin oli taynna turisteja..

Tyopaiva alkoi aika rauhallisissa tunnelmissa, silla tyontekijoilla oli lounastauko.

Lounastauon jalkeen saimme auttaa enemman klinikkahoitajaa ja elainlaakareita joissain hoitotoimenpiteissa, mm. kanyylin asettamisessa, silmatippojen laitossa ja tipan korjauksessa jne..
Vastaanotolle tuli myos kani, joka piti pesta, foonata ja silta piti leikata kynnet. Silta myos ajeltiin genitaalialueet ( taalla on sellainen kaytanto, niin tehtiin yhdelle toiselle koirallekin (yorkille) )
Marianne paasi avustamaan kanin pesussa ja kuivauksessa. Kani oli aika pelokas hoitaessa, mutta onneksi se hoitui lopussa ihan hyvin.
Iltapaivan aikana pieni sakemannin pentu joka tuli eilen hoitoon, oli tehnyt "kakan"... Kakka oli siis keltaista vetista kakkaa, jossa oli pitka hyvin kasvanut suolinkainen. Pentu oli saanut matolaakkeen eilen illalla. Reppana.. :( Oli muuten aika allottava se mato...


Eka potilas jota paastiin seuraamaan oli tanaan
saksanpaimenkoiran pentu jolle tehtiin terveystarkastus ja annettiin rokotus. Sitten tuli
samainen mustavalkoinen kissa kuin eilen (jonka omistaja oli norjalainen). Se tuli ottamaan antibioottipistoksen, jonka vaikutus kestaa kaksi viikkoa.
Sen jalkeen tuli asiaks jolla oli viisi chiuahuan pentua. Pennuille tehtiin terveystarkastus. Pennut olivat 4 viikkoa vanhoja. Niilta mitatiin lampo, ne punnittiin, leikattiin kynnet ja niille annettiin matolaake (Procox).
Seuraavaksi tuli koira joka oli labradorin ja Barndino on sekoitus. Bardino on koiraotu jota ei ole muualla maailmassa, kuin vain taalla saarella. On myos kaksi muuta rotua, mutta nyt en muista rotuja...

Silla valin kun meilla ei ollut hoppua touhuta, selasimme eraanlaista kansiota, jossa ilmoitettiin uroksia jotka etsivat narttuja astutukseen, ja nartut etsi uroksia astutukseen.. Hassua... Sielta loytyi myos tietoja kadonneista kissoista ja koirista.

Potilastapauksien seuraaminen on ollut todella mielenkiintoista, ja aika hyvin on sujunut hommat silla Marianne on kuunnellut mita asiakas ja elainlaakari keskustelee, ja kaantanyt kertoumkset Saijalle  Suomeksi.
Tanaan oli siis aika pentupainotteinen paiva. Enemman positiivisia tapauksia kuin surkeita.
Illalla seurailimme kun klinikkaelainhoitaja syotti pienta kissanpentua joka oli tullut tanaan aamulla (se oli hylattyna loydetty kadulta, ja tuli elainturvatalosta tai jostain vastaavasta..). Elainrescue jarjeston henkilot antavat rahaa jotta elainlaakarit voivat hoitaa niita raasuja jotka hylataan kaduille :(

Paiva sujui siis hyvin. Huomista innolla odotellen !


- Marianne & Saija -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti