perjantai 14. marraskuuta 2014

Peerrrjantai

Buenos dias mi amigos !

Tanaan jalleen paiva klinikalla Prt del rosariossa. Aurinko paistaa ja lamminta on!
Ihan ensimmaisena korjauksia typistykseen liittyen !!
ELI
Typistyksia saa tehda tassa maassa vain ne ELL joilla on siihen lupa. Koitimme viela saada tarkan selvennyksen tahan ettei tuu mtn vaarinkasityksia.. Mutta siis kaikki ELL ei suostu tekemaankaan niita.. :P

Mut ei tasta aiheesta enempaa..

Perjantai alkoi klinikalla hiljaisesti. Koko paiva on oikeastaan ollut melko rauhallinen.
Klinikalla oli aamulla 15kiloinen ranskanbulldoggi (taalla ranskikset on hieman kookkaampia, painon ja kropan suhteen..)
Bulldogilla oli jotain mahaoireilua yms. Vatsasta otettiin eilen rontgen, mutta se oli taynna kakkaa. Tanaan otettiin uudet. Kuvasta naki kuinka vatsa on kovin pullea ja iso, eli normaalista poikkeava. ELL kertoi etta silla saattaa olla gastroenteritiitti. Ranskis lahti La Olivan klinikalle hoidettavaksi. Muuta ei enaan kuultu tasta tapauksesta..

Sen jalkeen vastaanotolle tuli vanha cokkeri jonka rescue vapaaehtoiset olivat loytaneet ja tuoneet klinikalle jo aiemmin. Koira oli joutunut auton toytaisemaksi ja silla oli muutamia haavereita raajoissa. Koiralla oli antibiootti kuuri paalla. Koiralla ei oltu kaytetty kauluria, joten se oli nuollut haavat, jonka seurauksena ne oli tulehtuneet. ELL antoi hoito-ohjeet ja kaskyn pitaa kauluria kunnes haaverit ovat kunnolla parantuneet. :)

Kolmantena potilaana tuli mielenkiintoinen tapaus. Nuori 6kk ikainen (joka oli btw todella arka(pelkopurija)) Omistaja oli ehka turhan topakka nuorelle aralle koiralle.. :/
Koira tuli siksi etta omistaja kertoi sen raaputtaneen kutisevaa kohtaa poskessa. ELL epaili sikaripunkkia ja raaputti naytteen ihosta(poskesta). Katsoimme sita tovin aikaa mikroskoopilla (taalla on mikroskooppi jossa on pieni n.5tuuman naytto josta sivulliset voi katsella).
ELL loysi etsimansa, ja sikaripunkkejahan sielta loyty (ainakin kaksi kappaletta). Naytteen otto oli hieman hankalaa silla koira ei meinannut pysya paikallaan..ELL oli ihan varma ettei han loyda naytteesta mitaan. Kavipa tuuri etta syy kutinaan loytyi :) On muuten melko allottava otus !!!

Tanaan kavi myos trimmauksessa nuori yorkshiren terrier joka kutisi korvistaan. Trimmaaja haistoi korvia niita putsatessaan ja epaili hiivaa. ELL tutki koiran ja otti kovaeritteesta naytteen ja ihan oikeassa trimmaaja oli. Hiivaa sielta loytyi. Koira sai laakekuurin.

Aamulla tuli toyterrierin nakonen uros kastroitavaksi. Se kastroidaan iltapaivalla.

Trimmauksessa kavi tanaan myos vanha ponakka vanha koira jolla oli niin pitkat peukalon kynnet, etta ne 
taittui kiemuralle aiheuttaen reian iholle :( Trimmaaja piteli koiraa kun leikkelin kynnet  lyhyeksi.

Taalla on selvasti tiettyja suosittuja rotuja. Olemme nahneet enimmakseen saksanpaimenkoiria, yorshirenterriereita, cockerspanieleita, pittbulleja ja staffeja, (podenkoja lahinna rescue paikassa), bardinoja, sitten on chiuahuaa ja pienia sekarotuisia, labradoreja, jonkin verran kultaisianoutajia ja sit ihan keskikokoisia sekarotuisia.

Iltapaivalla ei oikein tapahtunut mitaan kummempaa.
Huomenna olisi ollut tarkoitus menna rescuepaikkaan aamulla, mutta koska emme saa kyytia, tulemme luultavasti klinikalle iltavuoroon.. :)

Eipa muuta talta paivalta

-Marianne & Saija -

P.S. Teemme tanne kuvakansion johon pistamme kaikki ottamamme kuvat kolmen viikon tyoharjoittelujaksoltamme. Olemme kysyneet molemmista paikoista luvat kuvien julkaisuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti